חלמית לא מלקטים, חלמית אוספים.
סביר להניח שאם אתם מתגוררים במרכז הארץ או בצפונה לא תצטרכו ללכת הרבה בשביל למצוא את עלי החלמית (חובזה). מדובר באחד מהצמחים האכילים הנפוצים ביותר. החלמית (חלמית מצויה) נובטת וצומחת מהזרעים שהתפזרו בשנה שעבר עם גשמי הסתיו ומהחורף ועד אביב אפשר ללקט אותה ולהינות מטעמה במספר רב של מתכונים. לרוב היא גדלה במקבצים גדולים ולא כפרט בודד.
המתכון הבא הוא המתכון הקלאסי שאותו אנו מכינים פעמים רבות והוא תמיד נטרף בהנאה רבה, גם על ידי הבררנים ביותר. העדשים האדומות מוסיפות פריכות והקמח התופח מוסיף אווריריות. עם גביע שמנת חמוצה בצד מדובר בארוחה של ממש.
הנאה מובטחת לילדים ולהורים משלב הקטיפה ועד לזלילה.
הוראות הכנה – קציצות חלמית (חובזה)
מצרכים
– צרור יפה של עלי חלמית נקיים (סדר גודל שקית סופר מלאה)
– 3 כפות קמח תופח
– 4 כפות עדשים אדומות מבושלות
– 3 ביצים
– חצי כפית מלח
– חצי כפית כמון
– קורט פלפל שחור
– ניתן להוסיף גם בצל ירוק/לבן קצוץ דק ו/או שן שום כתוש
– שמנת חמוצה (להגשה)
נקיון העלים
שוטפים את עלי החלמית היטב. כדאי לטבול בתוך קערת מים לנקות שאריות חול (וגם לוודא שאין שבלולים נחמדים שניזונו מהחלמית טרם קטיפתה). לאחר השטיפה יש לקטום את הגבעול על ידי צביטה ומשיכה כך שיווצר חור בעלה. לאחר שעברנו על כל העלים מומלץ ליבש אותם, מייבש חסה יעשה עבודה נהדרת.
הכנת העדשים
מבשילים עדשים אדומות עד שהם ממש רכות אבל לא מתפרקות (17 דקות בערך), שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
מכינים את המסה
קוצצים את עלי החלמית ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים את הקמח התופח, העדשים, הביצים, את הכמון, המלח, הפלפל השחור ואת הבצל והשום (אם בחרתם להוסיף). מערבבים את החומרים עד שהם הופכים לעיסה אחידה, אבל לא יותר מידי כך שתישאר אוורירית. כלומר, מינימומם ערבוב עד שתהיה אחידה ולא תראו את הקמח.
טיגון
מחממים שמן במחבת עמוקה, חשוב שהשמן יהיה חם מאוד כמו בכל טיגון.
מכינים את הקציצה (כדור פנגפוג), פוחסים אותה קצת, מניחים על כף ומחליקים בעזרת מזלג לשמן הרותח. בערך דקה וחצי – שתי דקות בכל צד ואתם מוכנים.
הגשה
למקסימום חוויה, מסדרים יפה על מגש, לצד גביע שמנת ואתם מסודרים.
הכנתם? תספרו לי איך יצא לכם.