דף הבית » סלט לוביה פשוט, טעים ומהיר הכנה

סלט לוביה פשוט, טעים ומהיר הכנה

סלט לוביה

לקראת סוף אפריל, באזור חג האביב מצאו שטח מואר ונקי מעשבייה בגינתכם. רצוי ליד חומה או גדר.
צרו כ-8 חורים באדמה בעומק של 2-3 ס"מ וכ-15 ס"מ בין כל חור. טמנו 2 זרעיי לוביה בכל חור. אשקו היטב והמתינו.

כעבור מספר ימים תבחינו באדמה העולה כמו סופלה שיצא מהתנור ופסיגיו מציצים ממרכזו. המתינו עוד כחודש חודשיים. צפו בשתיל גדל ומתלפף בפראות סביב כל מה שאפשר. כוסית ערק תעזור לכם להעביר את ההמתנה.

בדיוק בזמן לברכות ראש השנה (אצל העיראקים) פרחים סגולים בצורת פרפר יקשטו את עלוותו הירוקה כהה. בחלוף מספר יממות לא רב יהפכו הפרפרים לתרמילי לוביה קטנים.

קיטפו ואכלו את הלוביה הירוקה לשובע. עד שכבר לא תוכלו לראות לוביה.

בשלב זה נטשו את הצמח על תרמילו לייבוש טבעי.
טרם עקירת הצמח והכנת הקרקע לזריעת חורף לקטו את התרמילים אשר התייבשו על הצמח.
חלק הופקרו במהלך תקופת הקטיף וחלקם נזנח עקב מנת יתר של לוביה טרייה. בקשו מבתכם הבכורה להפריד את הזרעים מהתרמילים לאחסון בצנצנת. נשכו את שפתיכם כאשר חצי מהכמות נשפכת בטעות על הרצפה.

סלט לוביה
סלט לוביה

מצרכים:
300 גרם לוביה יבשה
צרור כוסברה טרייה
חצי בצל
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל קורט כמון

הוראות הכנה:
שיטפו את הכוסברה היטב וקצצו דק. הניחו בקערה.
קיצצו חצי בצל דק. הניחו באותה קערה.

המתינו ליום בו תחשק נפשך בלוביה ואין צמח מניב בסביבה.
השרו את זרעי הלוביה היבשה במים למספר שעות.
בשלו כשעה עד שעה וחצי לריכוך.
סננו, צננו והעבירו לקערה לאיחוד עם הכוסברה, הבצל, מיץ הלימון והתבלינים.

מחקר מוכיח שילדי טבע אמתיים נוהגים לשתף פרקים שהם אוהבים!

עמרי גלבר, בן 40, נשוי לנועה ואב לשלושה ילדים, מתגורר ביד חנה שבעמק חפר. בעל תואר ראשון ושני במנהל עסקים. עד 2023 כיהן בתפקידי ניהול שונים בחברות היי-טק ישראליות ובינלאומיות. עמרי הוא היוצר של הפודקאסט הפופולרי לילדים "ילדי טבע" העוסק בנושאי טבע, גאוגרפיה וקיימות. מתוך שאיפה לשלב בין תחום העסקים והיזמות לשמירה על הסביבה, כיום הוא מכהן כסמנכ"ל תפעול במיזם החברתי-סביבתי "שינוע חברתי" הפועל לניצול מיטבי של משאבים קיימים באמצעות פתרונות לוגיסטיים.

לקריאה נוספת

מצפור ויקר בשעת שקיעה

אני ברדיו + כמה המלצות לטיולים

בהתרגשות רבה התארחתי בחול המועד סוכות (2023) בתוכנית קלמן ליברמן ברשת ב', כדי לחלוק עם המאזינים את המלצותיי לטיולים לעונה זו. תודתי למארחים הנפלאים...

רקפת מצויה

פרחי הבר בישראל – מגדיר אישי

יש לי חיבה מיוחדת לפרחי בר. מהחבצלת והחצב המבשרות על בוא הסתיו, למרסיה היפיפיה שמקדימה פריחה ופותחת את החורף, למרוודי הכלניות והרקפות, הרותם עם ריחו...

עין חמד - עלי השלכת של עץ הדולב כשטיח מפואר

עין חמד והר הרוח

עין חמד, כנראה אחת מפינות החמד המפורסמות בישראל.מסתבר שעברנו בסמוך עשרות פעמים בדרכנו לירושלים, אבל לקחו 40 שנים לפקוד אותו.מדוע זמן כה רב? יש סיבה...

חבצלת החוף על רקע הים התיכון - שמורת טבע חוף גדור

הלו, מה עם חבצלת החוף?

עם תחלית חודש ספטמבר מתחיל הריטואל הקבוע. תצפיות חצב. שהרי הוא, ולא אחר(ת) מבשר על בוא הסתיו. ואכן, החצב הוא פרח מדהים, מעבר לעמוד הפריחה הכל כך...

קציצות חלמית (חובזה)

חלמית לא מלקטים, חלמית אוספים. סביר להניח שאם אתם מתגוררים במרכז הארץ או בצפונה לא תצטרכו ללכת הרבה בשביל למצוא את עלי החלמית (חובזה). מדובר באחד...