לקראת סוף אפריל, באזור חג האביב מצאו שטח מואר ונקי מעשבייה בגינתכם. רצוי ליד חומה או גדר.
צרו כ-8 חורים באדמה בעומק של 2-3 ס"מ וכ-15 ס"מ בין כל חור. טמנו 2 זרעיי לוביה בכל חור. אשקו היטב והמתינו.
כעבור מספר ימים תבחינו באדמה העולה כמו סופלה שיצא מהתנור ופסיגיו מציצים ממרכזו. המתינו עוד כחודש חודשיים. צפו בשתיל גדל ומתלפף בפראות סביב כל מה שאפשר. כוסית ערק תעזור לכם להעביר את ההמתנה.
בדיוק בזמן לברכות ראש השנה (אצל העיראקים) פרחים סגולים בצורת פרפר יקשטו את עלוותו הירוקה כהה. בחלוף מספר יממות לא רב יהפכו הפרפרים לתרמילי לוביה קטנים.
קיטפו ואכלו את הלוביה הירוקה לשובע. עד שכבר לא תוכלו לראות לוביה.
בשלב זה נטשו את הצמח על תרמילו לייבוש טבעי.
טרם עקירת הצמח והכנת הקרקע לזריעת חורף לקטו את התרמילים אשר התייבשו על הצמח.
חלק הופקרו במהלך תקופת הקטיף וחלקם נזנח עקב מנת יתר של לוביה טרייה. בקשו מבתכם הבכורה להפריד את הזרעים מהתרמילים לאחסון בצנצנת. נשכו את שפתיכם כאשר חצי מהכמות נשפכת בטעות על הרצפה.
מצרכים:
300 גרם לוביה יבשה
צרור כוסברה טרייה
חצי בצל
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל קורט כמון
הוראות הכנה:
שיטפו את הכוסברה היטב וקצצו דק. הניחו בקערה.
קיצצו חצי בצל דק. הניחו באותה קערה.
המתינו ליום בו תחשק נפשך בלוביה ואין צמח מניב בסביבה.
השרו את זרעי הלוביה היבשה במים למספר שעות.
בשלו כשעה עד שעה וחצי לריכוך.
סננו, צננו והעבירו לקערה לאיחוד עם הכוסברה, הבצל, מיץ הלימון והתבלינים.